Mic îndrumar pentru utilizarea email-ului


E-mail
Folosește cel puțin două adrese de email pe server-e publice. Dacă sunt pe server-e diferite (gmail, yahoo, msn etc.) sunt mai greu de încurcat.

Una de sacrificiu. Datele de cont (nume, adresă etc.) sunt puse la mișto.
O dai peste tot unde ești obligat să folosești o adresă validă. Nu te pasionează cine, ce scrie acolo. Intrii periodic în acel cont și mai ștergi mesaje.

Una de suflet. Datele de cont sunt puse pe bune.
Adresa asta folosește-o numai când ai încredere în partener sau este în interesul tău să-ți comunici datele.
Fii zgârcit cu distribuirea acestei adrese! Atenție la distribuția adreselor prin prieteni!

NICIODATĂ, ABSOLUT NICIODATĂ nu scrie în mesajele de e-mail informații legate de: conturi bancare, pin-uri, serii de card, parole, amante/amanți sau alte chestii sensibile.

Oricât de bine o să-ți gestionezi adresa de suflet vei primi spam (mesaje nesolicitate). Aici sunt câteva reguli simple.
Nu deschide (click) mesajele de la necunoscuți, șterge-le.
Nu răspunde mesajelor nesolicitate, NICIODATĂ.
Nu poți câștiga concursuri la care nu ai participat!
Niciun bancher de peste mări și țări sau de acasă nu aleragă după tine să-ți dea milioane.
NICIODATĂ, ABSOLUT NICIODATĂ nu scrie în mesajele de e-mail informații legate de: conturi bancare, pin-uri, serii de card, parole, amante/amanți sau alte chestii sensibile.
Dacă respectați regula de mai sus este evident că nu o să răspunzi unui mesaj care cere date de tipul de mai sus.

Uneori în mesajele primite de la necunoscuți, poate exista informație ce pare interesantă. Dacă te mănâncă palma să dai click pe un link dintr-un email, NU O FACE! Dacă totuși simți că o să se prăbușească lumea dacă nu vezi ce-i pe link-ul ăla, fă click dreapta pe link și copiază legătura (IE: Copy shortcut, Firefox: Copy link location). Deschide legătura într-o altă fereastră (fereastră nouă, paste în linia de adrese). Dacă nu merge procedura de mai sus, NU DESCHDE LINK-UL!

O să mai zic/completez și pentru navigarea pe Internet.