Schema „Înregistrează domeniul în China”


Pentru că acum e la modă să ai legături cu China uite ce schemă a apărut:

Faza 1

În cazul în care adresa ta de email apare cumva legată de un nume de domeniu (www.exemplu.ro) se va întâmpla să primești un email de la Jim.Zhang@yg-registry.cn în care îți povestește că o companie din China vrea să înregistreze numele domeniului tău în China (www.exemplu.cn; http://www.exemplu.org.cn; http://www.exemplu.com.cn etc.)

Domnul Jim, ca un profesionist ce se află, zice că a observat că numele de domeniu reprezintă o altă companie și te întreabă politicos dacă ai vreo legătură cu firma din China. Nu de alta dar să nu-ți lezeze interesele.

Te uiți într-o doară la http://www.yg-registry.cn, vezi că e o pagina unei firme care se ocupă cu hosting și înregistrare de domenii și îi răspunzi frumos că nu ai nici o legătură cu firma cu pricina și zici ca ai mai făcut o faptă bună.

 

Faza 2

Primești un email de la compania care încerca să înregistreze numele de domeniu (în cazul meu jiang.zhihai060@hotmail.com) în care Jiang zice că numele de domeniu este vital pentru ei în China și că ei o să-l achiziționeze, în ciuda recomandării domnului Jim de a de a alege un altul.

 

Faza 3 (aia cu banii :))

Primești un email de la Jim în care îți explică faptul ca în ciuda eforturilor lui, firma care vrea numele nu renunță la cerea inițială și pentru că tu ești primul posesor al numelui, dacă vrei, îți vinde ține numele cerute de ceilalți.

Drăguț.